• הלוואה

הלויתי עגבניות מהשכנה

רבנים שונים

י"ח כסלו תשס"ה
שאלה
היו כמה פעמים שביקשנו מהשכנים חלב או עגבניות שהיו חסרים לנו באותו רגע .האם צריך להחזיר להם?
תשובה
בדרך כלל שכנים מוחלים זה לזה על דברים קטנים כדי שלא יהיה חשש לריבית (כגון זה שואל בצל גדול וזה מחזיר בצל בינוני או להיפך). יש הנוהגים להחזיר דברים סגורים כגון: שקית חלב או סוכר או קופסת שימורים, אך גם בזה יש מוחלים וכן ראוי לנהוג כי בסופו של דבר ממילא זה מתאזן וגם מקיימים בזה גמילות חסדים בין השכנים ומרבים האחוה ביניהם. הרב יוסף וייצן.