• כיפה

חבישת כיפה סרוגה

הרב יצחק גרינבלט

י"ב תשרי תשע"ו
שאלה
האם יש פגם בחבישת כיפה סרוגה באופן קבוע כחלק מהזדהות עם התרבות היהודית למרות שאיני שומר שבת/חגים? כלומר בזמן הנסיעה בשבת במועדי חג להוריד את הכיפה אך ביום יום להלך איתה להסביר לשואלים כי הכיפה היא הדרך שלי לשמר את התרבות וההיסטוריה היהודית. אודה לתגובתך.
תשובה
בס"ד שלום לך יקירי. שמחתי מאוד לקבל את שאלתך הכנה והיפה. אתה רוצה להביע משהו על ידי הכיפה, ויחד עם זאת אתה מרגיש שיש בכך משהו חריג, משהו לא רגיל ויחד עם זאת בהחלט מיוחד. אתה קשור, יש לך קשר אל המסורת, יש לך קשר ורצון להיות מחובר וזה נפלא. יחד עם זאת אתה מבין שלא מתאים לחבוש כיפה בזמן של חילול שבת. באופן הכללי חשוב לדעת שאין זה משנה איזה סוג כיפה לובשים, וחבל שנוצר רושם שכיפה סרוגה היא לאלו שמקילים יותר, שפחות מקפידים. אך תחום זה לא שייך אליך. לדעתי, כל מה שאתה יכול להתחבר, כל מה שיקדם אותך זה טוב וחשוב. לכן שים כיפה כשאתה יכול, שיש בכך חשיבות. כמובן, שחשוב מאוד להתקדם הלאה, לא להישאר בשימור המסורת, אלא לחבר יותר ויותר את הקשר לאבינו שבשמים, לחבר יותר את הקשר העמוק שלנו לעם ישראל, לגאולת ישראל, וזו משימה גדולה וחשובה שתאיר המון את החיים שלך. אשמח ללוות אותך, לעזור ולהיות חלק מתהליך נפלא של בירור ועליה. בברכה הרב יצחק גרינבלט.