• חזרת הש"ץ

עמידה בחזרת הש"ץ ובקדישים

הרב יוסף אפריון

י"א כסלו תשע"ו
שאלה
שלום וברכה, אני נוהג לעמוד בעת חזרת הש"ץ בעוד ששאר בית הכנסת ברובו המכריע יושבים, כמו כן ראיתי בחב"ד למשל שיושבים בעת חזרת הש"ץ. האם אני נוהג נכון? האם אין הדבר יוהרה? האם עלי לדבוק במנהג המקום או לפי העדה (אשכנז - נוסח ספרד)? מה המקור להבדלים? בנוסף, רציתי לשאול אודות קדישים הנאמרים במהלך התפילה, יש היושבים ויש העומדים. כיצד יש לנהוג? והאם לכל הקדישים אותם דיני עמידה? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
שלום מנהג הספרדים לשבת בחזרת הש"ץ, והמנהג בקדישים להישאר במצב הקיים. כלומר אם יושבים לפני הקדיש להישאר לשבת, וכן אם עומדים לפניו להישאר לעמוד. מנהג האשכנזים לעמוד בקדישים, ובחזרת הש"ץ אין מנהג קבוע, וטוב לעמוד. אם אתה מתפלל במנין שבו יש מנהג ברור לכולם עליך לנהוג כמנהג המקום. אם אין מנהג ברור אתה יכול לעמוד ואין בזה יוהרא. כל טוב