• כל השאלות

הקדמת ההכנות למקווה

בית הוראה טהרת המשפחה

כ"א מרחשון תשע"ו
שאלה
שלום. אני אמורה לטבול ביום חמישי אך אמורים להגיע אלי אורחים (נקבע מזמן ואינני יכולה לשנות לצערי). האם מותר לי לעשות את כל הכנות הטבילה כבר ביום רביעי וכך לא ירגישו כלום ורק אלך לטבול בחמישי ואחזור מהר? תודה רבה!
תשובה
יש דברים שניתן לעשות אך יש דברים שאינם מועילים. למשל אפשר לגזור ציפורניים ולהסיר שערות אך חובה לשוב ולנקות הציפורניים וכמובן לצחצח שיניים כי הם מתלכלכות מחדש. כמו כן יש לשהות לפחות כעשרים דקות במים כדי לרכך גלדים ופצעים למיניהם. בברכה הרב יאיר וסרטיל