• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות על ה'

רצון אלוקי

הרב יצחק גרינבלט

י כסלו תשע"ו
שאלה
שלום הרב, ישנה שאלה בסיסית שמפריעה לי מאוד בעבודת ה’. אני מרגישה שהקב"ה ברא את העולם כדי שאתקרב אליו ואל תורתו, ולכן כל רצון שלי בגשמיות שהוא לא חלק ממסלול ’הייעוד שלי’ הוא לא רלוונטי. יש בי דיאלוג פנימי תמידי שאולי ה’ לא רוצה שאקבל דבר מסוים כי מטרת העולם הזה הוא לא הצלחות בגשמיות, אלא זה רק אמצעי להתקרב אליו. לכן יכול להיות שהוא יחסיר ממני בכוונה כדי שאתקרב אליו ואל התכלית האמתית, ומצד שני אני מאוד רוצה להצליח גם בגשמיות. רוצה שישפיע עליי טוב שלאו דווקא קשור לייעוד שלי. האם הקב"ה רוצה להשפיע עליי טוב גם בגשמיות כמו ברוחניות? אם כן, איך אוכל לחזק את אמונתי בכך?
תשובה
בס"ד שלום לך. שמחתי מאוד לקבל את מכתבך. במכתבך ראיתי כמה שאת רוצה טוב, כמה שאת רוצה להידבק בה', כמה את רוצה באמת להיות טובה, ויחד עם זה את רוצה גם עולם הזה, גם להצליח בדברים הפשוטים והיום יומיים. חשוב מאוד לדעת שאחד מהיסודות הגדולים באמונה בה' זה לזכור שה' טוב ומיטיב. להתרגל לכך שה' אוהב אותנו ורוצה שיהיה לנו טוב ולכן אם יכול להיות לנו טוב גם בעולם הזה ודאי שה' יתן לנו. ככל שנתרגל לראות את ה' כאבא שאוהב אותנו אהבה עצומה כך נזכה לחיות ביתר שמחה ובפשטות של עבודת ה'. לכן, אין סיבה לחשוב על הצלחה בעולם הזה אם היא מסתדרת עם רצון ה', שכן אנו עושים בעולם את מה שאנו יכולים, את מה שאנו תופסים ולא מעבר לכך. אנו צריכים ללמוד לחיות בתמימות, להאמין בה' ולעשות את מה שאנו יכולים ואת מה שמתאים לנו. פעמים רבות התפקיד שלנו מתממש על ידי דברים שאנו רוצים אותם, על ידי דברים שאנו מתחברים אליהם, ולפעמים אפילו לא ידענו שהם הדברים שיובילו אותנו אל התפקיד שלנו. לכן, חשוב לא להילחם, לא להתנגד, ולא לעצור את עצמנו כאשר לא מדובר בדברים שהם אסורים לפי התורה. אם הדברים שאנו רוצים מותרים, אין סיבה שלא לעשות אותם. בפרט אם הם יעשו לנו טוב, כי הטוב שלנו זה מה שה' רוצה. לכן, צאי מכל ההתלבטויות, מכל החששות ועשי את מה שאת מאמינה, את מה שאת רוצה, ובתוך הדברים האלו חפשי איך לעבוד את ה', איך להידבק בו יתברך. חכמנו זכרונם לברכה לימדו אותנו יסוד גדול "בכל דרכך דעהו" שבתוך הדברים שאנו עושים אנו צריכים לחפש את ה', לחפש איך אנו עובדים את ה', לא מתוך התנתקות מהדברים אלא מתוך הדברים למצוא את ה', כי ה' יתברך נמצא בכל מקום ובכל דבר. היי חזקה והמשיכי הלאה בשמחה ובאמונה גדולה ותזכי בעזרת ה' לגאולה שלמה יחד עם כל עם ישראל. בברכה הרב יצחק גרינבלט.