• תורה, מחשבה ומוסר
  • לימוד אמונה וחיזוקה

התחזקות

בית הוראה טהרת המשפחה

י"ב כסלו תשע"ו
שאלה
כבוד הרב, אני בן 16.3 התחלתי להתחזק לפני 3 חודשים קצת אחרי היום הולדת שלי, עשיתי שינוי גדול כמו הנחת תפילין,שמירת שבת,שיעורי תורה, ק״ש ועוד ברוך ה׳, שרק נמשיך לעלות! אבל במהלך כל התחזקות הזאת נפלתי לא קצת בפגם הברית שמעתי הרבה על העוון החמור הזה ואני מנסה להיגמל ממנו כמה שאני יכול, אבל השאלה שלי היא אם כל ההתחזקות הזאת שלי נהרסה בעקבות פגמי הברית שפגמתי?
תשובה
כמה שמחתי לשמוע על התחזקותך! כמה בימים טרופים אלו עם ישראל זקוק לזכויות אלו! דע לך שכאשר מתחזקים יש נסיונות בדרך ובעיקר לא ליפול ברוחך. גם אם נפלת - עלה מיד! יצר הרע מנסה לשכנע את האדם שעם נפילות כאלו אין לו מה להמשיך וכל מה שעשה לא שווה כלום. אל תקשיב לו! זה יצר הרע! כל התקדמות שלך שווה המון גם אם אינך מושלם ביום אחד. אי אפשר להתהפך לגמרי ביום אחד. זהו תהליך וצריך בשבילו סבלנות. מי שיש לו סבלנות מנצח! כמובן תשתדל לא ליפול ולחשוב איך אתה מונע זאת אך גם אם לא הצלחת תמשיך להתקדם בשמחה בתחומים בהם כן הצלחת והשמחה תתן לך כל להתגבר ולהצליח גם בתחום הזה. תבורך בכל טוב ובהצלחה רבה, הרב יאיר וסרטיל