• ירושה וצוואה

חלוקת ירושה

הרב מרדכי גרוס

י"ח כסלו תשע"ו
שאלה
לרב שלום רב הנני אלמנה אם ל3 ילדים בת בכורה בת שניה והשלישי בן. הנני רוצה לכתוב צוואה לחלוקה שווה בין הילדים,אך יש בעיה ,והבן איננו יודע לכלכל את צעדיו הכלכליים נכנס לחובות עקב גחמות אשתו וחוששת שיעבד את נכסיו ,וגם חשש שיתגרש מאשתו שמעבדת את נכסיו. ואיננה רוצה לעבוד אין להם ילדים אחרי 4 שנות נישואים. האם אפשר להפקיד את חלקו לאחיותיו שינהלו הדברים שלא יפסיד חלקו .ומה הדין הצוואה לבנות תודה מראש
תשובה
שלום וברכה, אפשר ונכון לחלק הירושה באופן שווה בין הבנים והבנות. למרות שעל פי דין תורה כשיש בנים, הם היורשים ולא הבנות. כיום נכון לחלק הירושה באופן שווה כדי למנוע מחלוקות. לכתחילה לא כדאי להפקיד ירושת יורש אצל היורשים האחרים כי הדבר מעורר מריבות. אך במקרה הצורך כפי שאת מתארת הדבר אפשרי. (עצה טובה: כדי להמעיט בתחושת העלבון של הבן, כדאי לרשום בצוואה שהדבר נעשה לאחר התייעצות עם רב.) כדי לעשות הצוואה וההפקדה באופן שיועילו לפי התורה וחוקי המדינה. כדאי לקבל הדרכה מאדם שבקי בהלכות התורה ובחוקי המדינה. ממולץ לגשת לבית דין אזורי ולבקש לפתוח תיק ירושה, הם יסדרו הצוואה וההפקדה לפי הפרטים שאת בוחרת. בעלות של כ300 שקלים. בברכה, הרב מרדכי גרוס.