• כשרות רגילה לעומת מהדרין

כשרות הבשר

הרב יצחק גרינבלט

כ"ח אדר א' תשע"ו
שאלה
שלום רב , הייתי בהרצאה של הרב אמנון יצחק והוא אמר שאי אפשר לאכול בשר ושכל הבדצים שקרים איזה בשר אני יוכלה לאכול ומה אי אפשר זה דחוף מאוד הפסקתי לאכול בשר בגלל זה , שאלתי את צוות הידברות והם אמרו שאני יוכלה לאכול את כל הבדצים המוכרים אבל הרב אמנון יצחק אומר שאי אפשר אני בבלבול מה לעשות
תשובה
בס"ד שלום רב. קראתי את מכתבך ומאוד הבנתי אותך. ראיתי את הדברים שפרסם הרב הצדיק הרב אמנון יצחק שליט"א ובדקתי אותם היטב. אין ספק שהרב הנ"ל הוא צדיק גדול, ושיש לו המון המון זכויות במפעל החיים שלו, בהשקעה הרבה שלו ובעזרה הגדולה שהוא זוכה לעזור לאנשים במשך השנים. יחד עם זאת, חשוב מאוד לדעת שלא כל מה שרב מסויים אומר זו האמת השלמה. חשוב לדעת שבכל נושא ותחום יש אנשים מומחים שמבינים בתחום, שמתעסקים איתו ומבינים אותו על בוריו. תחום הכשרות הוא לדוגמא תחום מאוד כזה, תחום שרבנים רבים לא מבינים בו, לא בגלל שלא יודעים את ההלכות, אלא בגלל שהם לא בקיאים במה שקורה בשטח, בדברים המעשיים, כי לכך נדרש לימוד מותאם והתעסקות בתחום הזה. אף אני פעמים רבות מתקשר לאנשים שעוסקים בתחום של הכשרות לשאול אותם שאלות מעשיות, כמו שלפעמים אני מתקשר לרבנים שמבינים בחינוך ומתייעץ איתם בתחום. התורה רחבה מיני ים וחשוב לשאול רב את התחום שבו הוא מומחה. בנושא הכשרות חשוב לשאול רב שמבין ובקיא בכשרות. באופן כללי לומר שכולם לא בסדר, זו ודאי אמירה בעייתית. רבנים גדולים, אנשים מסורים ומשקיעים בתחומים עובדים לילות כימים ובאים ואומרים שעבודתם לא טובה, זה לא פשוט. אני לא אומר איזו כשרות טובה ואיזו לא, כי אין זה נכון לשפוט אחרים, אלא אוכל לשתף אותך במה אני מעדיף כדברים הידועים ככשרויות מועדפות. כשרויות שהן מהודרות יותר. אני ממליץ על אתר כושרות שיש להם מומלצים, דברים שהם כגוף חיצוני בדקו וממליצים, ודברים אלו אני גם רוכש לעצמי. שתהיה לך המון המון הצלחה ואשמח לעזור עוד בכל מה שאוכל. בברכה הרב יצחק גרינבלט.