• קדיש

שתיקה בקדיש

הרב יצחק בן יוסף

ו ניסן תשע"ו
שאלה
שלום הרב לשיטה האומרת שיש לשתוק ולהקשיב לקדיש עד דאמירן בעלמא - האם זה גם כשאני נמצא בברכות ק"ש? בשמונה-עשרה? באלקי נצור? והאם זה גם כשאני ממהר (למשל כדי להספיק שמו"ע עם הש"צ) או שאז ניתן להקל ולהמשיך בתפילה ורק לענות אמן? תודה
תשובה
בקריאת שמע וברכותיה עונה 5 אמנים עד סוף החצי קדיש. ובתפילת עמידה לא יענה, ולכן היכן שמותר חייבים לענות. תפילה בציבור איננה סולו. אלא סימפוניה של כולם ביחד כאשר מתחילים ישתבח עם הציבור מתפללים במניין ונמנעים מאי אלו בעיות.