הרב צפניה דרורי

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

הרב צפניה דרורי הוא רב העיר קרית שמונה וראש ישיבת ההסדר קרית שמונה. בנוסף, מכהן כיו"ר האגודה להתנדבות וכאב בתי הדין לגיור באזור הצפון.

הרב דרורי נולד בא' בניסן תרצ"ז במושב שדה יעקב. למד בישיבת כפר הרא"ה אצל הרב משה צבי נריה. הוא נמנה עם "שבט איתנים" בתנועת בני עקיבא, אשר ידוע בהקמת מפעלים חינוכים תורניים-לאומיים שהשפיעו על דרכו של הדור הבא של הכיפות הסרוגות. לאחר מכן ייסד עם חבריו לשבט את ישיבת כרם ביבנה, ומאוחר יותר עבר, כמו רוב חבריו, לישיבת מרכז הרב והיה אחד מתלמידיו המובהקים של הרב צבי יהודה הכהן קוק. הוסמך לרבנות על ידי הרב יצחק אריאלי והראשון לציון הרב יצחק נסים.

בשנת תשכ"ד הצטרף לחבריו הרב יעקב פילבר והרב איתן אייזמן, וביחד עם כמה חברים נוספים הקימו את ישיבת ירושלים לצעירים. הישיבה הזו, פנתה לבני תיכון שרצו ללמוד בישיבה ציונית, על פי השקפתו של הרב קוק, ברמה תורנית ודתית גבוהה. עד היום חבר הרב דרורי בעמותת הישיבה.

בשנת תשכ"ח, לאחר שעזב את ישיבת מרכז הרב, עבר לקרית שמונה בברכת הרצי"ה קוק, מתוך שליחות לחזק את ערכי היהדות באזור הצפון. בשנת תשל"ז הקים את ישיבת ההסדר קרית שמונה, וכיהן בראשה יחד עם הרב אפרים שחור (נפטר מיום בכ"ב בכסלו תשמ"ג). מאז פטירתו של הרב שחור ועד היום מכהן הרב דרורי כראש הישיבה ביחד עם הרב ישראל שאול קירשטיין, בנוסף על היותו רב העיר. לצדו, מכהן כרבה הספרדי של העיר, הרב שלום לוי.

במשך תקופתו כרב העיר בקרית שמונה וכראש הישיבה בעיר, ייסד סדרה ארוכה של שיעורי תורה בקיבוצי הצפון. בנוסף הקים בקרית שמונה את המרכז החברתי "מועדון תקוותנו" ואת "המרכז לחינוך יהודי", שבו מועברים עד היום חוגים שונים לתושבי העיר.

הפעילות הרצופה של הרב דרורי בקרית שמונה, סייעה לתמוך בעיר בתקופות ביטחוניות וכלכליות קשות, שבהן נחתו בעיר קטיושות שנורו מלבנון ואנשי עסקים עזבו אותה. הרב דרורי הקפיד להישאר בעיר ביחד עם תלמידיו ולתרום ככל האפשר לתושבים. במהלך התקופה הזו חוותה העיר את מלחמת שלום הגליל, מבצע דין וחשבון, מבצע ענבי זעם, מלחמת לבנון השנייה ועוד.

בתקופת הגירוש מגוש קטיף, התנגד במידת מה לסירוב פקודה מפורש, אך יחד עם זאת הורה לתלמידיו להשתדל להתחמק ככל האפשר מכל פעילות של פינוי היישובים.

הרב דרורי הוא בין החברים במועצה הציבורית של מפלגת "הבית היהודי- מפד"ל החדשה".

בשנת תשע"ד יצא לאור ספרו שיעורים באורות התורה.

קישורים חיצוניים[עריכה]