• תפילת נשים

תפילה כשגבר נמצא

הרב דוד חי הכהן

י"ג מרחשון תשע"ח
שאלה
שלום, אני מתפללת בכיתה שמונה עשרה זמן רב משאר הבנות (כמה דקות אחרי הצלצול) ורציתי לשאול אם מותר להתפלל שמונה עשרה כשהרב נמצא בכיתה? האם זה לא ראוי\צנוע? תודה רבה.
תשובה
אפשר להתפלל לפי הקצב שלך, זאת עבודה לקב"ה והיא קודמת לכל. אבל צריך לעמוד בפינה כדי שלא תפריעי למישהו או מישהי שלא יוכלו לעבור לפנייך. וכן אם הרב מלמד זה יפריע גם לך וגם לו. כך שכדאי לקצר בחלקים שלפני תפילת העמידה על מנת שתסיימי לפני שהמורה/ הרב נכנס.