• מצוות ישוב וכיבוש הארץ

מכירת דירה לאנשים שאולי הם גויים

הרב אליקים לבנון

ט"ו אייר תשע"ט
שאלה
שלום כבוד הרב אני כבר קרוב ל 3 שנים מנסה למכור דירה ולאחרונה הגיעו אליי זוג רוסים שהאישה כמעט ולא מדברת עיברית והבעל גם לא כול כך מדבר עברית כמו שצריך... החשש שלי שאולי הם נוצרים מה לעשות האם למכור להם את הדירה או לחכות? חייב לומר שהשכונה שם ממול הולכת להיות חרדית והבניין שלנו מעורב .
תשובה
שלום. אכן קראנו בפרשת השבוע, פרשת בהר : וכי תמכרו ממכר , לעמיתך. מכאן שמצוה למכור לישראל. ויותר מזה, כותב הרמב"ם בהלכות ע"ז, פרק י׳ הלכה ג׳: אין מוכרין להם בתים ברץ ישראל. לכן, אם היו ודאי גויים, אסור למכור להם את הדירה. אבל מאחר שאינך יודע אם הם יהודים או גויים, ורק בגלל שאינם מדברים עברית אתה חושד בכך, לכן, אין מניעה מלמכור להם. ברכה והצלחה!