• ברכת כהנים

כהן הנמצא בתפילת עמידה בזמן שהחזן אומר ברכת רצה

הרב מיכאל יומטוביאן

כ"ט סיון תשע"ט
שאלה
כהן שנמצא באמצע תפילת עמידה בשעה שהשליח ציבור אומר ברכת רצה, אך יסיים תפילתו לפני ברכת כהנים. האם יעלה לדוכן?
תשובה
כהן שלא עקר רגליו לכיוון הדוכן בשעה שהחזן אומר ברכת רצה, לא יכול לעלות לדוכן. במקרה כזה, כתבו הפוסקים שאף על פי שבשעה שהחזן מתחיל רצה הכהן נמצא בתפילת עמידה, הכהן יעקור רגליו מעט לכיוון הדוכן, וכך בסיום תפילתו יוכל לברך ברכת כהנים. כך כתב הפר"ח ופוסקים נוספים, הביא את דעתם הרב דוד יוסף בספר הלכה ברורה על סימן קכח סעיף ח יעו"ש.