• שבת ומועדים
  • ספר בראשית

חלוקת פרשת בראשית לפי מנהג מרוקו

הרב יואב חנניה אוקנין

י"ט תשרי תשפ"א
שאלה
בנוגע לסדר העולים בפרשת בראשית יש המון מנהגים ( לפי סדר הבריאה , חתנים) לחלק את הפרשה רציתי לדעת מה הסדר הנכון ביותר עבור קהילת מרוקו והאם יש אסמכתא מהכתוב מפי אחד רבני העדה .
תשובה
ביום שמחת תורה בארץ ישראל שהוא ביום שמיני עצרת ,מוציאים שלושה ספרי תורה ,בראשון קוראים בפרשת וזאת הברכה חמישה גברי עד "ובגאותו שחקים" ,והם חובת היום ,ואחר כך קוראים לחתן מעונה וקורא שלושה פסוקים מ"מעונה" עד ו"ואתה על במותימו תדרוך" ,ואחר כך קוראים לחתן תורה שהוא המסיים ,וחוזר מתחילת פרשת "וזאת הברכה" עד הסוף ואינו אומר קדיש ,ואחריו עולה חתן בראשית ,וקורא מספר שני מ"בראשית" עד "לעשות" ,ואומר קדיש ,ואחריו עולה המפטיר וקורא בספר שלישי בסדר היום :"ביום השמיני" וכו' ואומר קדיש. זהו המנהג המקובל והידוע בקרב קהילות מרוקו שרוב רבני מרוקו נוהגים על פיו.