• שאלות כלליות

אמא שמקללת את הבנים שלה

הרב אוריאל טויטו

י"ח אב תשפ"ב
שאלה
שלום כבוד הרב רציתי לשאול שאלה חשובה אמא שלי מאז ומתמיד מקללת אותי במשך שנים מאחלת לי למות,תאונת דרכים ועוד שעדיף לא להרחיב גורמת לסכסוך ביני לבין אחים שלי שאחד מהם שפוט לתקופה ממש ארוכה במילים אחרות מנסה לגרום לרצח אני מבין שכתוב בתורה כבד את אביך ואת אימך למען יאריכון ימיך אבל אני לא חושב שהמשפט הזה תקף לגבי הרמת שנאת חינם שיש באישה הזאת בלתי ניתנת להסברה מה אליי לעשות כבוד הרב
תשובה
שלום לך, המציאות שאתה מתאר במכתבך קשה, ואני מניח שהיא נובעת ממצוקה גדולה. דרך שבעולם שאם אוהבת את בניה ורוצה בהצלחתם. ואם אם מגיעה עד לכדי מה שמתואר במכתבך, כנראה שהדבר נובע ממצוקה קשה שהיא נמצאת בה. קשה לי מרחוק, ובלי היכרות של המקרה לדעת במה מדובר, אבל פעמים שמצוקות קשות מוצאות את הביטוי שלהם בפורקן, על ידי השלכת המטען הקשה על אחרים. יתכן וזה המצב גם כאן. מכל מקום אם תצליח לראות את המצוקה של אמך, יתכן ויהיה בכך התחלה של היכולת לתקן את המצב. עם זאת כל עוד אתה נפגע מהקשר הקרוב את האם, נראה שאתה פטור מן החובה לכבד את האם. נדגיש שאסור לפגוע באם או לענות לה על דבריה בשום צורה פוגעת שהיא. אבל לא חייבים להישאר לידה כאשר היא מתפרצת. במקום שהההורים מנצלים את מצוות כיבוד אב ואם כדי לפגוע בבן, נתנה התורה רשות לבן להניח אותם לנפשם וללכת אל מקום אחר. ולכן העצה היא שכאשר אתה מרגיש לא נוח או מותקף על ידה, הרשות בידך לעזוב אותה לנפשה וללכת אל מקום אחר. בברכה אוריאל טויטו