• חלומות

חלום

הרב דוד חי הכהן

כ"ה תשרי תשפ"ג
שאלה
שלום לכבוד הרב.. דודה שלי נפטרה לפני כעשר שנים ממחלה.. היינו מאוד קרובות. חלמתי בלילה האחרון שאני מגיעה אליה הביתה ורואה את הבנים שלה ובעלה בבית כשהחיים מתנהלים כרגיל.. דודה שלי מבשלת צוחקת ומדבר איתי רגיל. פניתי אליה בשאלה בחלום איך זה יכול להיות שאת חיה? הרי אני הייתי בהלוויה שלך ואת מתה?. דודה שלי ענתה כי את ואמא שלך עוד מעט תגיעו אליי.. מיד התחלתי לבכות לדודה שלי שאני נורא צעירה ויש לי ילדים קטנים שאני לא רוצה לעזוב.. והיא ענתה לי שהיא גם עזבה את ילדיה.. ובכיתי לה גם למה היא אומרת על אמא שלי והיא ענתה תגידי לאמא שלך שתבדוק טוב טוב את הגוף שלה.. וכך נגמר החלום. התעוררתי (כבר היה בוקר) בהיסטריה ובהרגשה מאוד רעה.. אשמח לדעת האם לדעתך יש מסר מהחלום? או מסמן על פחד מוות וגעגועים?
תשובה
כיון שיש משמעות מרתיעה קצת, כדאי לעשות הטבת חלום ע"י תלמידי חכמים, לתת צדקה ולעשות פדיון נפש לך ולאמך. ד' יאריך ימיכם בשנים רבות ונעימות.