• מיסטיקה וקמיעות

תיקון אלמנה ללא ילדים

הרב נועם דביר מייזלס

י מרחשון תשפ"ג
שאלה
שלום וברכה לגבי תיקון אלמנה , לפני כרבע מאה התחתנו , אבל פעם ראשונה אני שומע את המושג תיקון אלמנה. הכרתי את אישתי לאחר שבעלה הראשון נפטר לא היו להם ילדים ! האם עדיין צריך לעשות תיקון לאלמנה?
תשובה
שלום וברכה לשואל היקר. אין חיוב לעשות תיקון אלמנה מעיקר הדין, אולם על פי רבותינו המקובלים הדבר חשוב ונצרך מאוד. אין הבדל אם יש לאלמנה ילדים או לא, כיון שהתיקון הוא ביחס לחלקים רוחניים של המנוח הקשורים עדיין לאלמנה, שעלולים ח"ו להזיק (ראה בנוסח למטה). התיקון אינו מסובך, אוספים עשרה אנשים יראי שמיים אומרים את נוסח תיקון הרש"ש לאלמנה. קטע מהנוסח שאומרים לבעל בנוכחות האלמנה: "מסכימים אנחנו וגוזרים בכח תורתינו הקדושה על אותו הרוח שהניח פלוני בן פלונית נשמתו עדן בגוף האשה הזאת פלונית בת פלונית, שיסתלק ויצא מגופה וילך ויתחבר עם נפשו רוחו ונשמתו במקום הראוי להם... וגם בכלל הגזרה היא על אותו הרוח של פלוני בן פלוני ועל נפשו רוחו ונשמתו שלא יהיה להם כח ורשות להזיקו לפלוני בן פלונית השם יחיהו וישמרהו בשום נזק שבעולם...". (נוסח המובא בספר אמת ליעקב עמ' קיב-קיג). יהי רצון שהשכינה תשרה תמיד בביתכם, וכל משאלות לבכם יתגשמו לטובה ולברכה. בברכה נאמנה,