• תכלת

תכלת וספק דאורייתא לחומרא

רבנים שונים

י"ד מרחשון תשפ"ג
שאלה
שלום הרב, ידוע שספק דאוריתא לחומרה. אני מבקש להבין למה בנושא תכלת נראה שלא פועלים כך. מכיוון שלהבנתי אם נצבע בצבע אחר לא פוסל את הציצית לא אומרים שלפחות מדין ספק יש ללכת עם הדעה שארגמן כהה קוצים הוא התכלת ויש להשתמש בו. (להבנתי קלא אילן גזרו משום כלאיים ואם הציצית צמר אין צריך לחשוש) התרוץ ששמעתי אומר שכיוון שרבותינו לא ידעו אנחנו לא נחדש. תרוץ זה קשה ומלמד על חוסר אומץ בפסיקה. או שיש פוסקים שאומרים שוודאי שזה לא התכלת וגם זה קשה שאין להם לפחות ספק בדבר לאור הממצאים הארכיאולוגיים. תודה אריאל
תשובה
שלום וברכה! מפנה אותך לתשובה בעניין: https://www.yeshiva.org.il/ask/131236 כל טוב וחורף בריא!