• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

אכילה יתרה בשבת ושמירה על בריאות

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ז מרחשון תשפ"ג
שאלה
האם בשבת יש חובת התורה בשמירה על הבריאות? הרמב"ם (לפי מה שראיתי) לא הסביר בנוגע לשבת, ולכן שאלתי היא האם תענוג בשבת פירושו להתענג על מאכלים בריאים (בהחלט ישנם הרבה תבשילים מזינים המענגים את הגוף), או שמותר גם עוגות וכו'?
תשובה
דווקא משום שיש מצווה לענג את השבת, יש חובה גם לשמור על הבריאות, כדי שלא תהיה מצווה הבאה בעבירה וכן שהעונג לא ייהפך אחר כך לנגע. החכם שעיניו בראשו יודע לשמור את עצמו ולא להיסחף, לשמור על האיזון. וכשם שמצוות עונג היא רק בדברים כשרים, כך יש לקיימה רק במזון בריא, ועם זאת טעים ומענג.