• דתיים לאומיים וחרדים

לא יודע באיזה מגזר לבחור

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ו שבט תשפ"ג
שאלה
שלום וברכה, אני מקווה שאני לא אפגע באף אחד בשאלה הזאת, זאת לא הכוונה שלי. אני נולדתי בבית שומר מצוות, אבל בתוך המשפחה אף פעם לא הרגשנו חלק ממגזר הציונות הדתית, מסיבות פוליטיות בעיקר (כישלון המאבק בהתנתקות, נתק רגשי מהתפילה לשלום המדינה). מבחינה הדתית האמונית, עברתי תהליך של נפילה ואחרי זה של התחזקות, שבמידה מסוימת נמשך יום יום שעה שעה. כמו רוב המתחזקים, תמיד ראיתי במגזר החרדי כמגזר ה"אותנטי" יותר, זה שלוקח את התורה לקצה, ומוכן לפוצץ את הכל על קידושה. עם זאת, אני לא יודע באיזה צד לבחור, לאילו רבנים להקשיב, רבני הציונות הדתית, שמחוברים יותר לעולם הפתוח, או לרבנים החרדים הנוקשים והסגורים. אני יודע שהשאלה הזאת מאוד פוליטית, אבל בכל זאת אשמח לתשובה. תודה.
תשובה
שלום רב בחירת רב תהיה לפי מה שנראה לך שיש מידות נעלות יותר. המידות הם אמת, חסד, מאור פנים, אהבת ה' אהבת ישראל, יראת שמים. לכל שיטה יש בית אב. ההגדרה של פתיחות וסגירות זו שאל תרבותית שגם היא חשובה. אולם מציע לך להקדים את חשיבות המדיות הנעלות על פני החשבון התרבותי. כל טוב