• פירות וירקות

מה מברכים על ממרח תמרים מעורב עם פירורי שקדים?

הרב נועם דביר מייזלס

כ"ח אדר תשפ"ג
שאלה
מה מברכים על ממרח תמרים שערבבו בו שקדים טחונים לכדי קמח? ומהי הברכה האחרונה?
תשובה
שלום וברכה. 1. אם מדובר על ממרח תמרים שקונים בחנויות שהוא ממש נימוח ורוסק לגמרי - יש לברך שהכל. 2. א. אם מדובר על תמרים שאינם מרוסקים לגמרי (כפי שמצוי בחנויות באריזת ואקום - יש לברך עץ. ב. אם התמרים מרוסקים לגמרי, לדעת מרן השו"ע ובני ספרד - יש לברך עץ, ולבני אשכנז וחלק מבני ספרד - יש לברך שהכל. אין הבדל אם הוספתם שקדים טחונים (שברכתם שהכל), אלא אם כן זה לא רק תוספת אלא העיקר בתוך תערובת התמרים, שבאופן כזה יש לברך שהכל לכל הדעות. מקורות: ראו בתשובה הקודמת. בברכה נאמנה,