• משפט אזרחי (ערכאות)

ערכאות בדיבה - המשך

הרב משה מאיר אבינר

כ"ח אדר תשפ"ג
שאלה
שלום כבוד הרב. לכאורה, תביעת דיבה היא גם פלילית. התוצאה הראשונה בחיפוש ברשת, העלתה (אתר משרד עורכי דין) - "חוק איסור לשון הרע קובע כי, הוצאת לשון הרע או הוצאת דיבה היא עוולה אזרחית ובאותה נשימה גם עבירה פלילית. כך, ההסדר המיוחד בחוק איסור לשון הרע, מאפשר לאדם פרטי לפתוח בהליך פלילי באמצעות הגשת קובלנה פלילית כנגד אדם אחר" ע"כ. אודה לכבוד הרב שוב, מה דעתו בנושא ? אולי לפי האמור לעיל, פנייה לערכאות, תוכשר כעת. לפי שהיא עבירה פלילית ?
תשובה
בס"ד, במקרה זה אף אם יש גם איסור פלילי, כיוון שיש גם חיוב ממוני, יש לתבוע את העניין הממוני בבית דין. בברכה,