• שבת ומועדים
  • ליל הסדר

להישאר ער כל ליל הסדר

הרב אליקים לבנון

ח ניסן תשפ"ג
שאלה
שלום הרב, שמעתי שיש דעה שמי שנשאר ער כל ליל הסדר ומספר בשבח האגדה מקיים מצווה דאורייתא ושבכל מקרה צריך להישאר עד שתחטפנו שינה 1.האם זה דווקא כל הלילה? 2.ואם כן אז האם מומלץ לעשות את זה ולישון במשך היום למחרת? 3.מה זה אומר עד שתחטפנו שינה האם הכוונה שאני חייב להירדם על השולחן או שאפשר ללכת לישון באופן יזום שמרגישים עייפים?
תשובה
שלום. צריך לסיים את אכילת האפיקומן עד חצות, ואח"כ להמשיך בהגדרה, עד סיומה. . אח"כ, כאשר אשר חשים בעייפות, הולכים לישון...