• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות על ה'

תשובות לשאלות באמונה

הרב חיים שרייבר

י"ז סיון תשפ"ג
שאלה
שלום הרב, אני נערה בת 17, ובזמן האחרון דיברתי עם מישהו בן 16 על קיום ה' בעולם, ומלא דברים על היהדות, הוא טוען שאין מישהו שאחראי על העולם, ואני טוענת את הדעות של היהדות. שאלה ראשונה - האם להמשיך לנסות להוכיח לו על קיום ה ועל נכונות היהדות? אני חושבת שהוא עושה זאת רק לשם הנאה שהוא מדבר עם בת, ולא כדי לגלות את האמת (רואים את זה כמה פעמים שכמה התבטאויות, ואני ממשיכה לדבר רק כדי שיכנס לו האמת, אבל זה נראה שהוא עוצם עיניים ולא בדיוק מסתכל מה האמת ומה לא) שאלה כלשהי שהוא שאל אותי, ולא בדיוק ידעתי איך לענות לו בקשר לקהילה הגאה, הוא אמר שאוקיי הוא הבין שלפי היהדות יש איסור לשכב זכר עם זכר, אך השאלה שלו היא - האם מותר להביא עם אישה ילדים, ואז לגדל את הילדים האלו עם גבר (הרי המשיכה המינית שלו היא לגברים) אני חושבת שלא, אבל לא ידעתי להסביר לו את זה, אז אני ממש אשמח לתשובה מפורטת, כדי שלא יהיו לו טענות. תודה רבה על כל העבודות קודש שלכם!!
תשובה
שלום ביחס לשאלתך הראשונה - אין טעם להמשיך ולדבר עם אותו נער. יתכן ומה שזיהית נכון שהוא מעוניין רק בקשר עם בנות, וגם באופן כללי ויכוחים מעין אלו לא מועילים לאף אחד מהצדדים. לגבי שאלתך השנייה - משפחה על פי התורה כוללת אבא אמא וילדים. כל מבנה אחר לא מקובל ואיננו נכון לא לקיום יחסים אינטימיים ולא לגידול ילדים. יש צורך שכל ילד יכיר דמות גברית ודמות נשית כדי שעולמו הפנימי והרוחני יהיה שלם בדיוק כפי שברא הקב"ה בתחילת הבריאה - אדם וחוה ומהם נולדו בניהם ושאר בני האדם. יום טוב