• נישואי כהן

גיור לאשה גויה

הרב יהודה אודסר

כ"ב טבת תשס"ו
שאלה
בני יוצא עם גויה -אנו ממשפחת כוהנים. אני מרגישה נורא -אמרו לי שאסור לה להכנס לביתנו,האם וכאשר היא תתגייר היא בני יוכל לשאת אותה לאשה, מאחר ואנחנו כוהנים...
תשובה
שלום רב, אסור לכל איש ישראל לישא גויה, ולא להיות עימה כלל. גם אם היא תתגייר היא תהיה מותרת לינשא לישראל בלבד ולא לכהן. האיסור של כהנים לשאת גיורת הוא מפני קדושתם היתירה של הכהנים בישראל, והעבירה על כך היא חילול קדושה זו. בעניין היחס החינוכי על מנת לקרב את הבן ולהשפיע עליו, כדאי אם אפשר להתייעץ עם אנשי חינוך מקצועיים. בכבוד רב, הרב יהודה אודסר.