• תהלים ותפילות אישיות

אמירת תהילים לחטופים

הרב דוד חי הכהן

י"ז שבט תשס"ז
שאלה
לאחרונה לקחתי על עצמי לדאוג לחלק את התהילים לזכות החיילים החטופים. אשמח מאוד אם הרב יסביר מה העניין לומר דווקא תהילים ומה המעלה באמירתם?
תשובה
מובא במדרש תהילים כי באמירת תהילים ישנם סגולות נפלאות לקבלת התפילה וכן נאמר שהם מכוונים כנגד חמישה חומשי תורה. וכן מובא כי דוד המלך ביקש מריבון העולם שייחשב למי שאמרם כאילו עסק בסוגיות הקשות בש"ס. ומסורת עממית בת אלפי שנים של גדולי ישראל וכל בית ישראל אנשים ונשים כי אמירת תהילים רצויה ומקובלת אצל הקב"ה ובכוחה לחולל ישועות. תהילים כפדיון שבויים לחטופים