• נישואין

חתונה מאוחרת

הרב גדעון ויצמן

י"ט אייר תשס"ג
שאלה
יש לי חבר כבר שנתיים ואנחנו מתלבטים רבות לגבי חתונה. השאלה שלי היא האם אנחנו צריכים להתחתן למרות שאין לנו אמצעים.? (כסף , דירה...) והאם לזוג נשוי מותר לעשות דבר כלשהו שימנע ילדים מסיבה של מחסור באמצעים? או שבמצב שלנו עדיף לחכות עם החתונה?
תשובה
שלום וברכה הרבה מתלבטים בנוגע לחתונה בגיל צעיר. מצד אחד עדיף להתחתן כמה שיותר צעירים כדי למנוע מכשולים בדרך ולא לדחות את המצוה של פרו ורבו, ומאידך הרמב"ם כבר כתב שאדם צריך קודם כל למצוא פרנסה ורק אחר כך להתחתן. ואולי יש לומר שהיום המצב שונה כיון שגם ההורים וגם המדינה תומכת בזוג צעיר עד שהוא יכול לעמוד על רגליו. גם זוג שמחליט להתחתן לפעמים שואל לגבי מניעת הריון בתחילת הנישואין. זאת שאלה קשה כיון נישואין הן בשביל ללדת ילדים אז לא פשוט שמותר למנוע הריון לפני שקיימו את מצות פרו ורבו, זאת אומרת בן ובת, מה עוד שיש זוגות שלקיחת אמצעי מניעה מפריע אחר כך להכנס להריון. יש מקרים מעטים מאד שהתירו שימוש באמצעי מניעה. לכן לגבי שתי שאלות אלה קשה להכריע דרך אי-מייל ועדיף לדבר ישר עם רב שמכיר אתכם או לפנות לאחד מהרבנים במכון פוע"ה 6515050-02 והוא ישמח לעזור לך. כל טוב