• פת, חלב, יין ובישולי גויים

גבינת סקי של שטראוס - המשך

הרב יוסף דהאן

ט"ו סיון תשס"ג
שאלה
בהמשך לתשובה בנושא גבינת סקי, רציתי להמשיך ולשאול: נאמר לי במחלבות שטראוס שהגבינת סקי שלהם מורכבת מחלב ישראל. וייתכן שאם היו מבקשים הכשר מהדרין היו מקבלים עליה אך הם לא ביקשו במחלבה הספציפית הזאת, בה מייצרים את הגבינות שלהם. כך הבנתי מהנציגה שם. האם מרכיב מסויים בגבינה הזאת (חוץ מהחלב) הוא "בעייתי"?
תשובה
לחלק ממוצרי שטראוס יש הכשר של הרב לנדא ומוצרים אלו אפשר לאכול ללא חשש. הרב לנדא נתן הכשר איפה שהיה יכול ומוצרים שלא עומדים תחת השגחתו הם בכשרות רגילה בלבד.