• סוגי הכשרים

כשרות בשר אורוגוואי

הרב יוסף דהאן

כ"ח תמוז תשס"ג
שאלה
קניתי בשר מיובא מאורוגוואי דרך אדם ירא שמים. כשהגעתי הביתה ופתחתי את השקית, היה מצויין שהכשרות היא: "בשר מוכשר באישור ופיקוח הרבנות הראשית לישראל". האם זה בשר חלק לדעת הבית יוסף? האם אפשר לסמוך על כשרות הרבנות בשחיטת חו"ל באופן גורף?
תשובה
אם לא מצויין שהשחיטה היא "בית יוסף", היא איננה כזאת ואסורה למקפידים על כך. גם כשמצויין "שחיטת בית יוסף" בשחיטת חו"ל של הרבנות הארצית, זו כשרות רגילה בלבד ולא מהודרת כיוון שאיננה עומדת בסטנדרטים של הבד"ץ.