• פירות וירקות

פטריות בשימורים - המשך

הרב יוסף דהאן

ו אב תשס"ג
שאלה
ראיתי את תשובת הרב בנושא תולעים בשימורי פטריות. האם עדיין קיימת בעיית כשרות בפטריות בשימורים? למותר לציין כי גם על פיטריות מסין יש הכשרים מהודרים וכמובן הכשר של הרה"ר. אם עדיין קיימת בעיה מדוע הרה"ר ממשיכה לתת להם הכשר?
תשובה
כיון שבזמנו קמה צעקה בעולם הכשרויות על התולעים שהתגלו בשימורי הפטריות מסין, הרבה משווקים הצניעו שימורים אלו במחסנים והם מנסים להוציאן עכשיו, כשהנושא נשכח קצת, לשוק. כנראה ששימורים אלו הם מהתקופה שלפני שהתגלתה הבעיה.