• שחיטה והכשרת בשר

הכשרת כבד

הרב יוסף דהאן

ד סיון תשס"ב
שאלה
כבד שהוכשר לאכילה, וצלו אותו על האש.לאחר מכן קיררו אותו / או שהוכנס למקפיא. האם יש עניין לא לחמם אותו פעם נוספת אלא לאוכלו קר בלבד ? האם ישנה תשובה אחת לכך , או שהדבר נתון במחלוקת ?
תשובה
בשאלתך לא ציינת האם הכבד הוכשר ונצלה תוך 72 שעות וכן לא ציינת האם מדובר על חימום קל בלבד שיצא מגדר של קפוא ויכנס לגדר של חם היינו חום שאין היד סולדת בו (פחות מ-º45) או כוונתך לבשלו לאחר צלייתו. א. כבד ששהה ג' ימים מעת לעת (72 שעות) יש אומרים שאסור לבשלו לאחר צליה ויש מתירים, ולדינא ראוי להחמיר ואין לבשלו. ב. באם לא שהה הכבד ג' ימים, בכדי להכשירו גם יוכל לבשלו. כך סדר צלייתו: א. קודם הצלי יחתוך את הכבד לאורכו ולרוחבו (משום דם הסימפונות). ב. מניח מקום חיתוכו למטה (כדי שיזוב הדם) כן ראוי להוציא גם את המרה