• הציונות הדתית

התורה הגואלת

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

א אב תש"ע
שאלה
למדתי השנה חברותא עם מישהי מחו"ל שמנסה לברר לעצמה מה הדרך הנכונה (חרדי\ דתי לאומי) והאם בכלל יש דרך שהיא הכי נכונה. הסברתי לה מה שאני יודעת ועדיין יש כמה שאלות שלא ידעתי להשיב לה, וגם לי חשוב לברר אותן. 1. איפה כתוב שזה מצווה שיהיה שלטון יהודי בארץ? זה ברור שכדי שנוכל לחיות פה חייבים שלטון, אבל איפה זה כתוב? 2. אנחנו עכשיו בראשית הגאולה, נכון? אז מתי זה התחיל, באיזה אירוע ובאיזה שנה עברנו ממצב של גלות לתחילת הגאולה? 3. מהצד זה קצת נראה שהדרך של הדת"ל מתבססת על ליריות ושירה של מרן הרב זצ"ל ופחות על פסוקים, אני מאמינה שזה לא נכון. אבל איך מוכיחים את זה למישהו אחר? איך משכנעים שזו הדרך הנכונה? 4. יש מצוות שבציבור הדת"ל מקפידים יותר, כמו א"י, צבא ועוד. אבל מדוע בד"כ בציבור הדת"ל פחות מקפידים מחרדים לדוג´ על כשרות מהודרת? 5. האם יש זרם ביהדות שהוא יותר אמיתי מזרם אחר? אם כן מאיפה יודעים את זה? ואיך יודעים איפה יש יותר אמת? זה גם כרוך בלעשות השוואה בין תלמידי חכמים עצומים, איך אדם קטן כמוני יכול לעשות זאת?
תשובה
1. ברמב"ן בהשגותיו לספר המצות מונה מצות כיבוש ארץ ישראל ... ולא נניחנה ביד אומה מן האומות. כלומר, אלא אנחנו עם ישראל מצווים לשלוט עליה. 2. המקובלים בזמן האר"י הקדוש אמרו על זמנן שאז היתה אתחלתא דגאולה. בעל ישועות מלכו מגדולי הדור לפני למעלה ממאה ועשרים שנה כתב שקיבוץ הגלויות בזמנו זה אתחלתא דגאולה. רוב רבני ארץ ישראל חתמו על כרוז לפני הבחירות לכנסת הראשונה שבו נאמר שאנו נמצאים באתחלתא דגאולה. ועוד ועוד. 3. הרב קוק היה גאון עצום בכל התורה, בהלכה, באגדה וכו'. יש כמה ספרי תשובות בהלכה שבו מכירים את גדלותו ומי שרוצה לדעת על הרב שיפנה לרב אלישיב וישמע ממנו כמה הוא מעריץ את הרב. 4. הצבור התורני הלאומי ב"ה הוא המהדר בכל התחומים גם בכשרות גם בצניעות גם בתלמוד תורה גם באהבת ישראל וארץ ישראל בכל התחומים. הוא הולך בדרך השלמה של התורה.