• שאלות כלליות

מה מברכים על רעידת אדמה?

הרב רואי מרגלית

כ"ג אדר תשס"ד
שאלה
מה מברכים על רעידת אדמה? והאם יש עדות בתורה למה שקרה היום (רעידת האדמה)? האם הרעידה מבשרת או מרמזת לנו משהו?
תשובה
כשיש רעידת אדמה מברכים בשם ומלכות "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם עושה מעשה בראשית". כל דבר שקורה בעולם יש לו סיבה, וגם כשיש רעידת אדמה יש בזה רמז שאולי הקב"ה רוצה שנתעורר ושלא נרגיש כ"כ בטוחים בעצמנו. כי כשאדם עומד על קרקע מוצקה ופתאום מתחיל לרעוד הוא נזכר שיש מישהו למעלה שמנהל את המציאות. הרב רואי מרגלית. רעידת אדמה על פי ההלכה