• יש מניעה הלכתית להינשא?

נישואי אלמנה לאח הבעל המת

הרב בנימין במברגר

כ"ט מרחשון תשע"א
שאלה
אני עורך ספר שבו מסופר על מצב של אישה שהתאלמנה ויש לה ילד מהבעל המת. לפי הסיפור (לא סיפור אמיתי) היא נישאה לאחר מכן לאח של הבעל המת. האם זה מותר על פי ההלכה? במידה ולא, אשנה את הסיפור ונמצא לאלמנה בעל אחר.
תשובה
מדין תורה אם נפטר אדם ללא ילדים מותר לאחיו להתחתן עם אלמנתו, וזה נקרא יבום. אם יש לו ילדים אסור לאלמנה להתחתן עם אח הנפטר. בימינו כבר קבעו חכמים שגם אם נפטר אדם ללא ילדים אלמנתו לא תתייבם אלא תעשה את טקס "החליצה".