• סוגי הכשרים

כשרות משולש-K

מכון התורה והארץ

כ"ט שבט תשע"א
שאלה
נודע לי כי הכשרות משולש-K היא של רפורמים בארה"ב ואין לסמוך עליה. עם זאת, אני נתקלת במוצרים רבים באישורה בסופרים (בעלי כשרות) בארץ. החל משוקולדים מסוגים רבים ושונים וכלה במצרכי מזון מהמזרח. רציתי לשאול, האם המוצרים שבאישור הרבנות הנ"ל עוברים גם בדיקה של הרבנות הראשית או שזו מסתפקת בחותמת שלהם? ושאלה נוספת - האם עשויים להימצא מצרכים בעלי הכשרות הזאת במסעדות ודוכנים שהינם בהשגחת הרבנות המקומית בלבד? אם ברצוני להימנע מכשרות זו עלי לפקוד אך ורק בתי עסק למהדרין? תודה מראש וישר כח.
תשובה
אינני יודע מניין לך שזו כשרות רפורמית? רשימת הרבנים נותני הכשרות הזאת היא אורתודוכסית לגמרי ללא פקפוק. אפשר לדון על רמת הכשרות והבצוע (כפי שיש הרבה נותני כשרות מהדרין שלצערנו רמת הבצוע נמוכה מאד), אבל הם מחוייבים לגמרי לתורת ישראל המסורה מדור דור. עד שמקפידים מה מכניסים לפה כדאי להקפיד מה מוציאים מהפה. לגבי היחס של הרבנות הראשית נא לפנות אליהם (02-5313131) ולקבל שם תשובות מדויקות יותר. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי