• תורה, מחשבה ומוסר
  • יסודות האמונה

המקור לגן עדן וגיהנום בתורה

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ט טבת תשע"ב
שאלה
איפה כתוב בתורה שיש גן עדן למי שעושה מצוות ומעשים טובים וגיהנום וכף הקלע וכל העולמות האלו על מי שעושה רע, איפה זה כתוב?
תשובה
בפרשת בחוקותי יש שכר לעושה מצווה ועונש לעושי עבירה. השכר שם הוא שכר בעולם הזה. ושאלו שם המפרשים, מדוע לא הוזכר עולם הבא ששם ניתן עיקר השכר? ועל כך הביא הכלי יקר י' טעמים, מדוע לא הוזכר עולם הבא במפורש בתורה והוזכר רק ברמז. ואחת התשובות שוודאי שעל עשיה רוחנית חיובית יהיה שכר רוחני, החידוש של התורה שלא רק שכר רוחני יש כתוצאה מהמצוות אלא אפילו שכר בעולם הזה. כל טוב