• תהלים ותפילות אישיות

תפילה על זיווג ספציפי

הרב שמואל אליהו

י"ד טבת תשע"ב
שאלה
ידוע שזה בעייתי להתפלל על זיווג ספציפי, כי זה יכול להביא לתוצאות לא רצויות, והאדם לא תמיד יודע בוודאות מהו הדבר הנכון בשבילו, לכן צריך להתפלל רק באופן כללי. אבל אם כך עולה שאלה - למה בעצם בכל תחום אחר בחיים, כשמתפללים תפילה אישית, זה כן בסדר להתפלל באופן ספציפי? לכאורה אין בזה הגיון וזה לא מביא כל תועלת, כי הרי כל דבר בעולם, אפשר להגיד שגם אם הוא נראה טוב לאדם, אולי בעצם זה לא טוב לו, וממילא יתכן שהתפילה תיענה באופן אחר שהוא היותר נכון עבורו, אז למה לא להתפלל תמיד בניסוח כללי של "שיהיה טוב" (או משהו כזה) וזהו? מה שונה התפילה על זיווג ספציפי, מכל התפילות בעולם, שדווקא היא בעייתית?
תשובה
למעשה הגמרא כותבת את דברייך. הגמרא אומרת שלא נכון להתפלל על אישה מסויימת כי "מה' אישה לאיש". גם יעקב אבינו טעה בכך שרצה את רחל אבל באמת הקב"ה חישב בשבילו את לאה. ורק בגלל רמאות לבן יעקב התחתן גם עם לאה שהקימה את רוב בית ישראל. מה שנראה לנו לפעמים כנכון הוא לא תמיד נכון ולכן אין להתפלל על אישה מסויימת אלא על אישה שמתאימה לי. לגבי דברים אחרים שמתפללים עליהם, אדם לא מתפלל סתם אלא על דברים שאנחנו יודעים שהקב"ה רוצה בהם. אתה חונן דעת ולכן אנחנו מבקשים דעת. אתה רופא חולים ולכן תרפא לנו את החולה.