• שבת ומועדים
  • חמץ וכשרות מוצרים לפסח

אלכוהול כשר לפסח

הרבנות הראשית לישראל

כ"ג ניסן תשע"ב
שאלה
אני נמצא כעת בחו"ל ומעוניין לשמור את חג הפסח. ידוע לי כי משקאות מסויימים כמו יין כשר ועראק הם כשרים לפסח. אדם דתי אמר לי שגם הטקילה קווארבו זוכה למעמד מיוחד בגלל מרכיביה ונחשבת כשרה לפסח, האם הדבר נכון גם לגבי רום מסוג בקרדי?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה אם לא כתוב על מוצר שהוא כשר לפסח הוא לא נעשה בהקפדה על כשרות לפסח, לכן אין להשתמש במוצר שלא כתוב עליו כשר לפסח. אם צריך לעשות קידוש ולא יכולים למצוא יין שכתוב עליו כשר לפסח, היות ובדרך כלל אין חשש חמץ ביין אפשר לסמוך על ביטול לפני הפסח ולהשתמש גם ביין שלא כתוב עליו כשר לפסח. בברכה, הרב חגי בר גיורא