• שבת ומועדים
  • תשעת הימים

קבלת מוצר חדש בחודש אב

הרב יצחק בן יוסף

ט"ו אייר תשע"ב
שאלה
שלום לכבוד הרבנים, קניתי בימים אלה מוצר חשמלי בסיסי לשימוש בבית ומועד האספקה ארוך מהרגיל ועלול להיות בתחילת חודש אב. כיצד נוהגים במקרה זה? האם קבלת המוצר בתשעת הימים נחשב לחדש למרות שנקנה בימים אלה? הזזת מועד קבלת המוצר לתאריך מאוחר/מוקדם תגרור לתוספת מחיר משמעותית. תודה מראש .
תשובה
שלום! ברכת שהחיינו אסור כל שלושת השבועות, בין יז' בתמוז לתשעה באב, למעט בשבתות שמותר לברך. אם לא תצליח להקדים או לאחר את המשלוח, תקבל ותחדש את המוצר לאחר ט באב.