• שבת ומועדים
  • שעון שבת

העברת שעון שבת למצב קבוע בשבת

הרב עזריה אריאל

ג שבט תשע"ג
שאלה
שלום, האם מותר להעביר את שעון השבת (של המזגן) למצב קבוע כאשר המזגן עובד? (במקום להאריך את הלחצנים עד מוצא"ש, או לחילופין כאשר הלחצנים ממילא במצב של פעיל?) הרי המזגן עובד והוא פשוט ימשיך לדלוק גם לאחר הזזת המתג למצב קבוע.. תודה רבה!
תשובה
לשואל, שלום! מותר לשנות בשבת ממצב 'שעון שבת' למצב קבוע, בתנאי שהמעבר ממצב 'שעון שבת' למצב קבוע לא עובר דרך מצב 0 באמצע, שבו המזגן נכבה. חשמלאי שפירק שעוני שבת ובדק את הנושא אמר לי שהעברה זו היא פעולה מכנית ללא פתיחה וסגירה של מעגלים חשמליים. אם הפעולה דורשת כח יש להיזהר לעשות זאת בעדינות, כדי שהחיבור של הפינים שנכנסים לשקע לא יתרופף, ואז עלולים להיווצר ניצוצות. (הערה: תשובה זו תוקנה בעקבות הערה ממכון צומ"ת)