• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לתלמידי ישיבה

להוסיף חשק בלימוד

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ז שבט תשע"ג
שאלה
שלום כבוד הרב, אני תלמיד בישיבת הסדר ויש לי בעיה שמעיקה עליי, למרות שאני לומד תורה בהצלחה אין לי חשק ושמחה בלימוד שלי. אני ממש אשמח לקבל כמה עצות שאוכל לעבוד על זה. תודה רבה כבוד הרב
תשובה
טוב שאתה לומד אף שאין לך חשק ושמחה, תמשיך ללמוד והשמחה תבוא. כמובן שככל יודעים יותר את גודל הערך של לימוד התורה ולזה צריך ללמוד על מעלתו של לימוד התורה בספרי אמונה החשק בא. וגם אתה צריך למצוא את צורת הלימוד המתאימה לך. כאשר מוצאים את הדרך המתאימה הלימוד ממלא את הלב שמחה. בברכת הצלחה נקווה שבקרוב תוכל לחזור ולומר שמצאת את הדרך ואתה שמח ומאושר