• שנת האבל על הורים

איסורים בשנת האבל

הרב יצחק בן יוסף

כ"ט אב תשע"ג
שאלה
שלום, אשתי נמצאת בחודש אבל על אביה. רצינו לדעת אלו דברים אסור לה לעשות בחודש ובשנת האבל(היא מעדות המזרח - מרוקו): 1. האם מותר ללכת עם הילדים לפארק? 2. האם מותר ללכת למסעדה/בית קפה ? האם יש הבדל אם המטרה העיקרית היא בילוי או רק אכילה? 3. האם מותר להשתתף בסעודות משפחתיות? ומה אם כחלק מהמפגש המשפחתי מציינים יום הולדת לאחד מקרובי המשפחה? 4. האם מותר לקחת את הילדים לים/לבריכה? והאם מותר לה להיכנס בעצמה? 5. האם מותר לה בחודש לעשות "גבות ושפם" ולהוריד שערות מהרגליים/בית השחי? ולהתאפר? 6. האם מותר ללכת לטיול, או חופשה עם בית מלון? 7. האם מותר לה לשמוע מוסיקה באוטו? 8. האם מותר לה לקנות בגדים או מוצרים אחרים? 9. האם מותר לנו לצבוע קיר שהתלכלך בבית? 10. האם מותר לנו לרכוש מיטה לילדים, או מכונית גדולה יותר(יד שנייה)? 11. האם מותר לצפות בטלוויזיה בשנת האבל ומה הדין לגבי תכניות בידוריות? 12. האם מותר להביע שמחה? תודה
תשובה
תנוחם מהשמיים. 1. לצורך טיפול בילדים מותר. (צרור החיים 91) 2. מקום שקט וצנוע מותר (מעולם ועד עולם עמ' 186) 3. מותר ללא מוזיקה .(ילקוט יוסף לח, כה) 4. מותר. 5. לספרדים מותר - תספורת לנשים בכול המקומות. גזירת ציפורניים בתוך ה30 מותר לצורך המקווה או ביד. 6.אסור אלא אם כן לצורך רפואה, לצורך מנוחה , או צורך משפחתי . (צרור החיים עמ' 91) 7. אסור - אלא אם כן שהנהג לא יירדם. 8.אם היא מרגישה שאין לה מה ללבוש מותר. 9. מותר . 10 מה שבגדר מותרות - אסור . בגד נצרך מותר . ולכן רכב גדול אם יש צורך או בטיחותי יותר מותר . 11. תוכניות בידור אסור. 12. אין איסור.