• שבת ומועדים
  • הלכות יום הכיפורים

כפכפים ביום כיפור

הרב עזריה אריאל

ח תשרי תשע"ד
שאלה
שלום. האם מותר ללכת ביום כיפור לבית הכנסת בכפכפים ? המדובר בכפכפים "רגילות" כלומר פתוחות עם פס מחיצה באמצע המפריד בין הבוהן לשאר האצבעות. קראתי שאסור לנעול ביום הכיפורים נעלי עור, אולם אני מפחד שמא הליכה בכפכפים (מגומי כמובן) תהווה חוסר כבוד למעמד, לבית הכנסת ולשאר המתפללים. האם זה בסדר לנעול כאלה כפכפים לבית הכנסת ?
תשובה
לשואל, שלום וגמר חתימה טובה! מותר ללכת עם כפכפים כאלה לבית הכנסת ביום הכיפורים, ומותר גם ללכת יחף לגמרי, כלשון מדרש ילקוט שמעוני (ואתחנן רמז תתכה): "ישראל יודעים דעת בוראם: בראש השנה - באין ותוקעין בשופרות, ביום הכיפורים - הן הולכין יחפים ולובשים לבנים, שהוא מלבין כל עוונותיהם". מאחר שהכל יודעים שאתה עושה זאת מטעמים הלכתיים אין בכך חוסר כבוד, ואני משער שתראה רבים כמוך. ניתן ורצוי כמובן גם לגרוב גרביים, בפרט אם אתה חושש שבלעדיהם תיראה מוזר, אך זו איננה חובה.