• שכירות, קנייה ומכירה

מוצר שהגיע בטעות

הרב מרדכי גרוס

י סיון תשע"ד
שאלה
שלום, הזמנתי מאתר מסויים חמישה עטים (השולח הינו מטאיוואן). לאחר זמן מסויים הגיע החבילה עם העטים. יום למחרת הגיעה עוד חבילה זהה. יוצא שקיבלתי כמות כפולה (ממה ששילמתי) של עטים. האם אני צריך להודיע למוכר? האם בכלל מותר לי להודיע למוכר (אם זה מוגדר כאבידה, אבידת גוי)? תודה רבה.
תשובה
שלום וברכה, ראוי לעדכן את המוכר בטעות שלו, אם אתה עושה זאת כדי לקדש שם ה'. כפי שנפסק בשו"ע רסו א שמותר להחזיר אבדת גוי כשמטרת ההחזרה היא לעשות קידוש ה'. ובמציאות בה אם לא יחזירו האבדה ייגרם חילול ה' חייבים להחזירה. במקרה שלך לא ברור שהטעות תיוודע להם, ולכן ראוי לעדכן את המוכר. אך אי אפשר לחייב אותך בדבר. בברכה, הרב מרדכי גרוס.