• יארצייט ואזכרה

קדיש במשפחה של בנות וחילונים

הרב רואי מרגלית

י"ח טבת תשס"ה
שאלה
סבי נפטר לפני 6 שנים. נותרנו בעיקר נשים במשפחה (חוץ משני גברים שאינם שומרי מצוות). מה עלינו לעשות לגבי אמירת הקדיש ביום פטירתו כאשר אנו עולים לקברו? האם ניתן לבקש ממישהו שיאמר באותו יום בבית הכנסת וזה נחשב כאילו אמרו ליד הקבר? מה עוד נוהגים לעשות ביום היארצייט למענו, בהתחשב בעובדה שבני משפחתי אינם שומרי מצוות חוץ ממני?
תשובה
עדיף שבן זכר יאמר אחר אביו, אך אפשר לבקש גם ממישהו לומר קדיש לעילוי נשמתו בבית הכנסת, אם הגברים במשפחתך חילונים ולא מכירים בחשיבות הקדיש ולא מעונייינים להגיד. מנהגים נוספים: נוהגים להדליק נר נשמה בליל היארצייט. אפשר לתרום כסף או ספרים למקום שלומדים תורה, שבאותו יום ילמדו לעילוי נשמתו. אפשר ללמוד בעצמכם תהילים ומשניות לעילוי נשמתו. הרב רואי מרגלית.