הרב והדיין יעקב ניסן רוזנטל זצ"ל שהלך לעולמו בחודש שעבר, הקים ממלכת תורה מפוארת בחיפה, אך עד שנתו האחרונה נסע באוטובוסים כדי להעביר את שיעוריו ברחבי הארץ.
המהר"ל מפראג זכה להערצה בעם ישראל, שקשר לשמו אגדות רבות . שמע חכמתו והשכלתו הגיע עד לאוזני הקיסר, שנועד ושוחח עמו . השפעת תורתו והגותו ניכרת גם בחסידות, גם בתנועת המוסר וגם בבית מדרשו של הרב קוק .
ר' שמואל סלנט, רבה של העדה האשכנזית בירושלים בתחילת המאה ה-20, שהשבוע ימלאו מאה שנים לפטירתו, ידע לתמרן בין הפילוגים והמחלוקות שבקרב הזרמים השונים, הקים וטיפח את מוסדות התורה המפוארים 'עץ חיים'.
הוא הנהיג את קהילת בגדד במשך 50 שנה, ושמו והשפעתו יצאו למרחוק עד אירופה וצפון אפריקהבספריו הרבים הוא גישר בין דרשנות לפסיקה, בין הלכה לקבלה ובין תורת ספרד לתורת אשכנז.
גם בימי התפשטות המודרנה בקרב יהודי ארצות ערב, השתמר האי ג'רבא שבתוניס כאי של יהדות נאמנה, בין השאר בזכות השפעתו של רב האי הנערץ - רבי כלפון משה הכהן ● ספר חדש שיצא לאחרונה מתאר את דמותו של גאון וצדיק.
בשבתו כדיין בבית הדין הגדול וכרב ראשי, חידש הרב שפירא בחריפותו פסקי הלכה אמיצים שעסקו בין השאר בהשתלות איברים, יהדותם של יוצאי אתיופיה והתרת עגונות, כל זאת תוך הקפדה לא לפגוע בבעלי הדין.
הוא חסה בצילם של שניים מגדולי הכהנים בדור האחרון: הראי"ה קוק זצ"ל, ואביו- הרב "הנזיר" דוד כהן, שהשבוע חל יום פטירתו עד גיל 16 גדל כנזיר, וגם כיום הוא נמנע מאכילת בשר ויין.ראיון עם הרב שאר ישוב הרב מספר על עצמו על משפחתו על אביו-הרב "הנזיר" כמו כן הרב שאר ישוב מדבר על דרכו ברבנות בחיפה.
הרב אליעזר-יהודה ולדנברג גדל במחיצתם של גדולי ירושלים, הרב צבי-פסח פראנק והראשון לציון הרב עוזיאל. בילדותו גלה בעקבות אביו וחי מספר שנים בקהילת חאלב בסוריה, ומאוחר יותר עמד בראש ישיבה לבחורים ספרדים.