פרשני:שולחן ערוך:אורח חיים שיח

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


ParsheiniLogo.png
ערך זה הוא מתוך פרויקט פרשני - הפירוש השיתופי לכתבים תורניים.

מטרת פרויקט פרשני היא יצירת פירוש שיתופי על כל הכתבים התורניים, החל מהמשנה ועד ספרי השו"ת האחרונים הנכם מוזמנים להשתתף בעריכת הפירוש באמצעות דף העריכה או יצירת פירושים לערכים חדשים.
יש לך שאלה על הפירוש? ניתן להשתמש בדף השיחה ובהוספת תבנית שאלה בראש הדף. מעוניין בהסבר למקור שלא קיים עדיין בפרשני? צור אותו כעת וכתוב את שאלתך בדף השיחה.

שולחן ערוך:אורח חיים שיח


סעיף יט | להטיח שמן על צלי[עריכה]

כלבו: אסור לטוח שמן ושום על צלי בעודו מול המדורה, אפילו אם הצלי עבר צליה מבעוד יום כי השמן והשום יתבשלו (מרש"י (דף קט.) משמע שהסכים לזה, שהרי כתב שמותר לטוח שמן וביצים על בשר כשלא יגיעו ליד סולדת).

☜ כך פוסק שו"ע.

⤶ הוא הדין שאסור לטוח על בשר שעבר מעל האש והוא עדיין רותח. ואף בכלי שני אסור שהרי דבר גוש מבשל לחלק מהפוסקים. אמנם בדיעבד סומכים על הפוסקים שכלי שני אינו מבשל בכל מקרה (משנ"ב).

  1. מותר לטוח שומן קרוש על בשר רותח או מול המדורה כיוון שהוא דבר יבש שעבר בישול (כנ"ל בסעיף טז) ואין בו משום נולד שהרי נבלע בתוך הבשר (משנ"ב). אבל אם אינו קרוש אסור, דהוי דבר לח צונן שיש בו איסור בישול (שער הציון).

  2. לא ירסק את השומן הקרוש שיבלע בתוך הבשר (משנ"ב). (דלא כאליה רבה שהקל על פי הפוסקים בסימן שכ שהתירו ריסוק לתוך כוס מלאה מים, כיוון שמשמע שהשו"ע לא הקל בזה שם (שער הציון).

  3. אסור להשתמש במיחם של מים שיש סביבו גחלים, אם אינו גרוף מהגחלים, כי יש חשש שמא המיחם יתקלקל מהאש כשיוציאו ממנו את המים ויבוא להוסיף מים (משנ"ב).